úterý 27. prosince 2016

Vystava - modely

Přesné výřezy na model a jejich rozmístění najdete ZDE. Všichni stáhněte a prověřte, jestli sedí na váš návrh. Rozměry modelů jsou rozměřeny tak, aby se daly různě otáčet a vůči sobě srovnávat (abychom mohli v jiné konfiguraci bez problémů přesunout na výstavu do Kolína). Zorganizujte se na přesný vyndatelný výřez ve velkých i malých modelech, do kterého se bude vkládat. Není v podkladech zaznačen. Na Terezině modelu pomohou i kluci od kolejí, protože do něj budou vkládat i svůj.

Výřez u náměstí je nakonec velký tak, aby mohl konkurovat tomu u kolejí a aby byla zřejmá struktura celého bloku, který Zlatá přetíná. Fasády by měly mít pokud možno všechny domy, krom těch ve vnitrobloku, které nesousedí s naší parcelou a nejsou dohledatelné z google streetview. Pozor na čáry blízko u sebe, aby model nebyl příliš černý. Jisté zjednodušení žádoucí!

Modely budou mít jednotnou popisku (v Century Gothic) a severku (pozor - modely u náměstí jsou trochu jinak otočeny, než ty u kolejí) vždy na stejném místě pro stejný výřez.
Tento úkol byl dle náhodného výběru přidělen Magdě ;).

Každý model bude mít nejnižším místě bočnici o výšky 10 mm. Výřezy, které budou stejné, budou mít i stejně vysoké bočnice (připravte si podklady společně). Výšku podstavců pod modely doladíme, až bude slepen jeden model od kolejí a jeden model od náměstí (bude stačit okolí), abychom věděli, jak budou vysoké. Počítejte ale s tím, že každý model bude mít pod sebou podstavec minimálně 750 mm vysoký). Dozor nad bočnicemi byl náhodným výběrem přidělen u náměstí Sylvě a Filipovi (pozor - nejlépe ladit podle nejnižší části náměstí na společném modelu) a  u kolejí Vojtovi Bodlákovi (pozor - by bylo dobré vztahovat se spíše k řece, než ke kolejím, aby byly bočnice v souladu se společným modelem).

Materiál - může být šedá lepenka anebo světlý karton - v pondělí se společně domluvíme. Až bude vybráno, všichni budou držet jednotný materiál. Barevné kartony jsou zakázány :)!
 

DOPORUČENÍ - společný model si nechejte vyřezat už první týden v lednu, abyste mohli průběžně lepit a v práci se střídat. Pohlídejte si, aby vám pan laserovač nepopletl výřezky k různým modelům - ať se v tom vyznáte.

V pondělí můžeme krátce probrat.

Žádné komentáře: