úterý 5. ledna 2016

Poznámky k vystaveným plachtám a čtvrteční konzultace

Na schwarzplánech budou vyšrafovány i budovy na vnitřních dvorech. Pokud je někde výrazná zídka nebo opěrka, možno také zaznačit, pokud potřebujete pro svůj projekt.V situaci pak nejlépe zaznačit vrstevnice (jemně).

U továrny není zřejmé téměř v žádném případě, co se zachovává a přestavuje. Lze to vyvodit pouze ze schwarzplánu, ale to často nestačí. Vymyslete způsob, jak to u svého projektu odprezentujete

Ne všichni máte na plachtě správný počet perspektiv - každý bude mít minimálně 1 velkou a čtyři malé. Zákresy jsou povinné (viz požadavky plachty). Pokud bude hlavní vizualizace současně požadovaným zákresem, bude o interiérovou nebo exteriérovou perspektivu více než bylo na vzorových plachtách.

Na čtvrtek přinese každý perspektivy a vizualizace. K dispozicím se budeme vracet, ale ve většině případů půjde jen o drobnosti. Záběry jsou zatím  jen málokdy podařené.

Jak postupovat?
- vyberte záběr, který zobrazuje nejen budovu, ale i prostory kolem ní, zobrazte nejvýznamnější veřejný prostor a děje v něm (viz některé vizualizace v prezentaci o grafice)
- vybrat širší úhel kamery (pozor ale na nepřirozené protahování po stranách záběru)
- když si nebudete vědět rady, jak udělat správný záběr, zkuste nejdříve zachovat poměr na třetiny - 1/3 parteru, 1/3 dům a 1/3 nebe (většiná má v exteriéru málo nebe a hodně asfaltu, v interiéru pak chybí hlavně strop)
- správně situovat úběžník - málokterá perspektiva vypadá dobře s úběžníkem na střed (pro odvážné a pokročilé:) )
- vybavení bytů by mělo odpovídat tomu, co je v současnosti aktuální, nepoužívat nábytek, který vám automaticky nabídne archicad!!!! Nejlíp volně míchat, jako jste viděli v některých projektech baugruppe při úvodních rozborech - pro připomenutí znovu zde.



Doneste klidně více záběrů pro stejné místo, vybereme je vhodnější. Přidejte stafáž - stačí kreslená rukou na vytištěný záběr.

Žádné komentáře: