pátek 12. prosince 2014

PLACHTA NA PŘEDVÁNOČNÍ PREZENTACI

Na dropboxu najdete ve složce plachta na předvánoční prezentaci připravený layout. Je již v rozměrech finální plachty. Soubor má dvě strany - jednu pro ATBS a druhou pro mezikolejáře. Náplavka a urbanisti se budou řídit rozměrem horní vizu a popiskou, zbytek je na jejich vzájemné domluvě.

Popiska je pro všechny povinná - tzn. velikost písma a poloha řádků nesmí být změněna a písmo bude Calibri (je přiloženo v zipu)

Na příští čtvrtek bude stačit donést poloviční formát plachty 300x1050 v barevném provedení, klidně z pod sebou (hezky) slepených A3 formátů. Zavěsíme je vedle sebe a společně projdeme.

Úvodní foto pro bytovkáře najdete ve složce ATBS. Je to psd s názvem DCS_0056. Fotka ještě není srovnaná (všechny vertikální hrany budou muset být svislé). Domluvte se tedy mezi sebou, kdo ji srovná.
Ze zábradlí v předu by měl být vidět větší kus - možné nakopírovat z jiného fota ve složce foto na závěr - předvýběr. Zábradlí může být i užší, než je ve skutečnosti. Důležité je, aby se zdůraznilo, že je fotka zabraná z mostu. Foto musí být na finální prezentaci pro všechny stejné (včetně výše uvedených úprav), nicméně barevnost je na vás.

Pro parcelu mezi kolejemi najdete finální výběr zdrojových fotek na povinnou jízdu zakresů ve složce Foto - final výběr. Nejsou ještě v poměru, který by odpovídal rozměrům na indesignové plachtě, abyste je mohli podle potřeby srovnat. Všechny hrany na těchto fotkách budou svislé, fotky budou jednotně odbarveny (nebudou černobílé, ale jednotně desaturované na neutrálnější barevnost). Bylo by dobré nahradit nebe oblohou bez mráčků, aby po desaturaci nerušila. Zákresy objemů do těchto fotografií budou bílé, stínované. Detaily grafického zpracování budou specifikovány podle nejlepších výsledků z příštího čtvrtku.

ČTVRTEČNÍ PREZENTACE JE PRO VŠECHNY POVINNÁ a bude mít všechny náležitosti finální odevzdávky. Vizualizace nemusí být samozřejmě finální, ale budou již připraven záběr s konkrétní představou stafáže (pokud bude těžké vybrat finální záběr, pomůžeme přinést více a pomůžeme vybrat). U mezikolejářů musí být alespoň jeden řez a jeden půdorys vytištěn ve skutečné velikosti a bude již graficky proveden tak, jak byste si to představovali na finální prezentaci. Totéž platí o situaci.

Inspirací jak připravit první představu stafáže do vaší vizualizace může být toto video (obrázek ve 13:08, ale pokud budete mít chvilku, doporučuji celé,protože je to velmi hezký projekt).

Žádné komentáře: