sobota 11. listopadu 2017

Polosemestrální odevzdání

V pondělí do 14:15 proběhne polosemestrální odevzdání v ateliéru. To, co bylo ve čtvrtek odprezentováno a zpřipomínkováno, bude upraveno a vytištěno na formátu minimálně A1 (nebo větší). Ateliér probíhat nebude.

Je možné jak barevně, tak černobíle. Měřítko stačí poměrové, ale půdorysy musí být čitelné. Ideální by bylo ale měřítko 1:100 a větší formát.

obecné připomínky ke včerejšku (doplnění k dříve publikovaným požadavkům):
schwarzplán - zpřehlednit - čáry katastru (světlé), zakreslit chodníky, zdi a ploty mezi dvory, stromy
sitauce - zakreslit okolní domy a ploty, byť budou vidět jen kouskem, dodělat chodníky, vstupy
občas chyběla severka a znázornění měřítka
půdorysy, řezy a pohledy 
- doplnit navazující stavby (štíty, sousední vchody.
skici interiéru
- každý bude mít 2 interiérové skici nejzajímavějšího prostoru/bytu v domě (skica není povinnou jízdou, ale má zobrazit proporce věcí v prostoru)
- u bytů přidejte třeba  i skicu s výhledem do okolní zástavby

Perspektivní skici nebo zákresy do fotek
Téměř každý během prezentace soustředil pozornost na dům samotný. U mnohých návrhů není jasný vztah k okolní zástavbě a k dalším navrženým domům. Exteriérové skici nebyly z výšky chodce. Proto každý zpracuje 3 zákresy/skici svého projektu. Rozměr každé z nich bude minimálně 9x13 cm.

Fotky modelu zasazené do celkového společného modelu a individuální modely v 1:100 (v případě ATBS vždy sesazené vedle sebe s dalšími návrhy) budou poslané na mail ateliéru do pondělního termínu odevzdání.

Dále pro ATBS
věnujte jednu plachtu společnému řešení
- celkové řešení garáží
- celkový příčný a podélný řez
- výkres všech přízemí domů sesazených vedle sebe - na tomto výkresu zobrazte vnitřní zahradu, jak fungují vstupy do domů, kde může veřejnost (klidně připojte menší schéma, které zobrazí, kde jsou obchody, kde soukromé vstupy, kde je prostor, kde může vytáhnout stoly kavárna) a taky jak funguje venkovní náměstí
- přidejte skicu vnitřního prostoru dvora z různých úhlů pohledu
- pokud máte společnou střešní zahradu, odprezentujte i ji
(Janko a Klára mohou udělat jen společný schwarzplán, protože nemají propojené garáže a dvory)


Kdo neměl živoucí koncept, nebojte se přijít s úplně novým řešením. Lépe začínat od nuly než ztrácet čas něčím, co nelze dál posunout. Máte-li jakýkoliv dotaz, napište na mail.

Žádné komentáře: