čtvrtek 24. prosince 2015

Povánoční prezentace

4.1.2015 od 14:00 bude probíhat předposlední prezentace tohoto semestru.

Každý bude mít na prezentaci 6 minut a představí všechny hlavní principy svého konceptu, jakoby to byla prezentace finální.

Společně s tím přinese vytištěnou plachtu polovičních rozměrů. Letos kvůli výstavě v Hradišti máme omezenou plochu - jedna plachta bude mít proto rozměry 500x1900mm (vytištěno po Vánocích tedy bude 250x950mm, klidně poslepováno z A3), některým bude stačit plachta jedna, u některých počítáme se dvěma. Přiložený plánek je předběžný nástřel - pokud budete potřebovat méně anebo více, napište na mail ateliéru, ať můžeme zapracovat. Plachty budou zavěšené od stropu a a pod nimi budou desky stolů ve výšce 500mm.

Na dropboxu (tento odkaz najdete také trvale vpravo v záložce odevzdání) je vytvořena složka, kde se v následujících dnech objeví předběžné layouty plachet - závazný je rozměr vizualizace, poloha hlavního nápisu v master page, cca rozměr dalších zákresů/vizualizací a měřítka výkresů. Plachta se možná bude po Vánocích ještě trošku vyvíjet, aby sedla všem. Přesné výřezy pro schwarzplán a situaci stanovíme až po společné prezentaci. Layout, který na dropboxu najdete můžete dodržet, ale pokud vám cokoliv nebude vycházet, vytvořte vlastní uspořádání.

Vizualizace - záběr hlavní vizualizace je na vás. Bude nejvíce propracovaná. V menším měřítku budou na plachtě zákresy, které ale mohou být abstraktnějšího rázu než hlavní vizualizace (zatím dělejte bílé, stínované, více domluvíme po Vánocích). Závazné budou pro proluku zákresy z Jiráskovy a Turnovské, u továrny to bude zákres od zámku a jakýkoliv další exteriérový zákres do vlastní fotky. Všichni z ATBS dále udělají 2 perspektivy interiéru. Zbytek může interiér anebo exteriér. Počet těchto malých perspektiv může být i vyšší než 4, pokud budete potřebovat zobrazit například atmosféru vnitrobloku atd.

Dále v odkazu najdete Pomocníka - wordový dokument, kde jsou sepsány hlavní požadavky na plachtu a nastíněna řešení komplikací, které na vás při zpracování číhají. Pozorně si jej přečtěte a v průběhu práce procházejte, ať vám tyto informace nemusíme říkat každému zvlášť několikrát dokola.

První týden v lednu se pokuste dotknout všech oblatí, které jsou v Pomocníkovi zmíněny. Není třeba mít všechno vyladěné do posledního detailu, na to je pak ještě týden, ale jde spíše o to, abychom se na to společně podívali a mohli poradit, jestli je daná cesta správná, kde je možné ji vylepšit, anebo jestli neexistuje jiný způsob, který by váš návrh lépe odprezentoval. Hned v pondělí 4.1. je žádoucí přinést zákresy, perspektivy a interiéry, abychom společně vybrali nejlepší záběr.

S přáním bohatého Ježíška

Vaše MáMA

Žádné komentáře: